Image Alt

Over ons

overons1

Ontstaan

John De Wilde ontstond in 1927 door de derde generatie als teeltbedrijf van Azalea Indica.

Na het optimaliseren van onze eigen productie werd een nieuwe uitdaging aangegaan door zelf te exporteren met de bedoeling een efficiëntere weg tussen teler en eindverbruiker te creëren. Om dit te bereiken werden verschillende exportfirma’s overgenomen en samengebracht in ons bedrijf in Laarne. Vandaag de dag exporteren we met een bekwaam team medewerkers een ruim aanbod over heel Europa en zelfs tot in Noord-Afrika.

Activiteiten

Enerzijds bestaat onze eigen plantenproductie uit ongeveer 1.000.000 coniferen en 700.000 Azalea’s. Dankzij een goede samenwerking met Belgische, Franse en Duitse telers beschikken wij over een uitgebreid assortiment van alle groene planten voor zowel binnen als buiten, cactussen en succulenten, coniferen, hagen en bomen tot bloeiende binnen- en buitenplanten.

Anderzijds hebben wij steeds Deense containers, platen, staanders en opzetstukken in voorraad voor zowel verhuur als aankoop.

Naast de 35.000m² serres en 75.000m² containervelden beschikken wij over een goed georganiseerde infrastructuur van 2.500m² pakhal en 10.000m³ industriële frigo’s. Hierdoor hebben wij het vermogen om te voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten.

Groothandel

ONZE ACTIVITEITEN RICHTEN ZICH OP DE GROOTHANDEL EN HET EXPORTEREN VAN EEN GROTE VERSCHEIDENHEID AAN PLANTEN EN DEENSE CONTAINERS OVER HEEL EUROPA EN NOORD-AFRIKA.

DEENSE KARREN_018

Waarden

Dag in dag uit doen we er alles aan om onze planten en onderneming te laten groeien en bloeien. Niet alleen, maar met een nauwkeurig geselecteerde groep medewerkers die jarenlange ervaring in de plantenwereld hebben. En op onze beurt zorgen wij voor de mensen die zich inzetten. We geven ze vrijheid en verantwoordelijkheid.

Dankzij de knowhow van ons meertalig verkoopteam en het persoonlijk opvolgen van de klant kunnen wij niet enkel een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding aanbieden, maar zijn wij ook de concurrentie steeds een stap voor.

Duurzaam ondernemen

Gedreven werken wij mee aan een beter milieu door onder andere onze focus op lokale inkoop te leggen. Verder draait onze firma door middel van zonnepanelen doorlopend op groene energie. We maken gebruik van potten uit volledig gerecycleerde materialen – PCW materials genaamd – die op hun beurt terug 100% recycleerbaar zijn. Alsook recycleren we ons water en beperken we chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum.

Door onze Global Gap gecertificeerde producten kunnen onze klanten producten van hoge kwaliteit verwachten die evenals gekeurd zijn door de voedselveiligheid.

Telen en exporteren met oog op mens en natuur: daar gaan wij voor.

Innovatieve mindset

De wereld staat geen seconde stil en daarom blijven ook wij bij John De Wilde steeds innoveren om onszelf als moderne onderneming op de kaart te zetten en de wensen van onze klanten optimaal te blijven beantwoorden.

Ons team

Onze meertalige verkopers met jarenlange expertise in de plantensector delen graag hun passie voor planten.
Aarzel niet om hen te contacteren.

John
Director

+32 475 80 71 26

Petra
Administrative Director

+32 499 53 95 37

Isabelle
Sales (FR, S.-EU, UK, IE)

+32 499 53 95 39

Fabrice
Sales (DE, AT, FI, DK, E.-EU)

+32 471 11 07 22

Wim
Sales (FR, IT)

+32 495 29 08 57

Charlotte
Sales (NL, NO, SE, DK)

+32 493 64 14 15

Anne-Sophie
Marketing & Sales (non-EU)

+32 498 02 20 19

Didier
Warehouse & Container Management

+32 499 53 95 33

Rita
Container Management

+32 9 355 92 12